In navolging van het grote succes van onze slogan competitie, hebben we besloten om er een maandelijks terugkerende competitie van te maken. Het doel is om even te kunnen relaxen als afwisseling op de competitieve en deadline gedreven industrie waarin we werkzaam zijn. En natuurlijk om met een aantal gelijkgestemde mensen een flinke dosis fun te beleven. Elke maand is er een nieuwe uitdaging. De gelukkige winnaar mag kiezen tussen een prachtige lederen gebonden notebook of een gegraveerde vulpen van Lamy, die bij je thuis wordt afgeleverd.

Hoe zou jij de rol van een copywriter definiëren?

Hoe vaak is jou tijdens een feestje al gevraagd “Wat doe jij voor de kost?”, waarna jouw antwoord “Ik ben copywriter” meestal met een glazige blik, een zenuwachtig lachje en een “o wat leuk” ontvangen wordt.
De term Copywriting wordt vaak verkeerd begrepen. Het omvat een heel breed spectrum en vereist veel verschillende vaardigheden. Het is een vak dat zowel opwindend als irritant, en zowel teleurstellend als lonend kan zijn.
Dus zet je hersens aan het werk en omschrijf je beroep in 50 woorden of minder. Serieus of juist heel luchtig.
Je hebt 2 weken om de rol van copywriter te definiëren, daarna hebben we nog een week nodig om de winnaar te kiezen.

Hoe de competitie werkt

De gelukkige (sorry, meest getalenteerde) winnaar heeft de keuze tussen een lederen gebonden notebook of een gegraveerde vulpen van Lamy. Waarom een ​​notebook of vulpen zul je je afvragen? Nou, een van onze meest populaire posts ooit ging over de vraag of mensen nog steeds pen en papier gebruiken. En raad eens? Niemand gebruikte ze nog.
Maar er is meer! Want de winnaar wordt geselecteerd voor de finale van Copywriter van het Jaar en dingt automatisch mee naar de geldprijzen.
Regels van de competitie
Je mag meerdere keren inzenden voor de ‘rol van een copywriter’ competitie, maar elke inzending moet origineel zijn. We zullen alle inzendingen testen in Google om na te gaan of je omschrijving elders al is gebruikt. Dubbele inzendingen zullen worden gediskwalificeerd.
Sluitingsdatum
De competitie heeft een looptijd van twee weken en sluit op 26 mei 2015.
Jurering
Copywriter Collective zal een top 3 selecteren. Deze wordt publiekelijk gedeeld op social media kanalen (Twitter, FB en Linkedin). De inzending die na een week de meeste likes/retweets/comments heeft wint de competitie.
Hoe doe je mee?
Het is heel gemakkelijk, scroll gewoon naar het opmerkingenveld hieronder en definieer de rol van een copywriter door het plaatsen van een reactie. Vergeet niet om je persoonlijke gegevens te posten, zodat we contact met je kunnen opnemen als je wint. Je kunt ook commentaar geven op inzendingen van anderen als je hun ideeën goed vindt.
11 replies
 1. Arthur
  Arthur says:

  Iemand die persuasieve teksten schrijft voor baanbrekende communicatie-ideeën noemt men een copywriter, omdat fuckin’ awesome geen officiële functietitel is.

 2. Rolf Ericsson
  Rolf Ericsson says:

  Iemand die uren kan praten en A4-tjes kan schrijven over het verschil tussen wedstrijd en competitie.

 3. Rolf Ericsson
  Rolf Ericsson says:

  De persoon die je 178 Powerpoint-dia’s terugbrengt tot vijf woorden. En daarmee hetzelfde weet te vertellen.

 4. aleksander
  aleksander says:

  Co-py-wri-ter; (Eng. term) voorheen ambachtelijk letterbeheerder (later manager); hoofdverantwoordelijke voor het uiterst secuur sorteren en met precisie op de juiste positie plaatsen van elk karakter (zowel letters als ook leestekens en spaties) zodanig dat er iets moois ontstaat.
  (waarna de opdrachtgever vervolgens doorgaans naar hartelust alle zorgvuldig geënsceneerde tekens weer willekeurig door elkaar husselt)

 5. Wesley van Barlingen
  Wesley van Barlingen says:

  Een copywriter wordt ingehuurd om gedachtes te beschrijven in de woorden waar de opdrachtgever naar op zoek is, maar zelf niet kan vinden.

Comments are closed.